Lokerse Feesten - The Fratellis (UK)

Lokerse Feesten - The Fratellis (UK)

Add to shop cart Leads  
05-08-2013 20:30

The Fratellis (UK) - Lokerse Feesten - 20.30u

Waan u even op een voetbalmatch en brul en spring mee met Chelsea Dagger.


The Fratellis is een Schotse alternatieve-rockband uit Glasgow.


Biografie


The Fratellis hadden hun eerste optreden op 14 maart 2005 in de O'Henry's bar in Glasgow. Ondanks het kleine aantal optredens dat ze gehad hebben, hebben The Fratellis al een behoorlijke schare fans. De The Fratellis-ep werd uitgebracht op 3 april 2005, met de nummers Creeping Up The Backstairs, Stacie Anne en The Gutterati. Door de gelimiteerde oplage is dit nu al een collector's item. De platen worden voor meer dan € 50 verkocht op eBay. De eerste single, Henrietta, is op 12 juni uitgekomen. Ook speelden ze in juni 2006 in "Later with Jools Holland" en in de Britse Top of the Pops. De single bereikte plaats 19 in de Britse hitlijsten.


Er zijn verschillende verhalen over de bandnaam. In eerste instantie werd gedacht dat de band uit broers bestond. Later werd gedacht dat ze de bandnaam uit de film The Goonies uit 1985 hadden gehaald (de band heeft dit zelf op 9 september 2006 ontkend bij de Jonathan Ross Show op BBC). In een recent interview in de Britse krant The Sun zou de band hebben verklaard dat de naam afkomstig is van bassist Barry. Fratelli is de meisjesnaam van zijn moeder en de andere bandleden hebben deze achternaam overgenomen als pseudoniem (Fratelli betekent 'broers' in het Italiaans). Volgens de Britse top of the pops is de band bij elkaar gekomen door advertenties te plaatsen in een plaatselijke platenwinkel.


Op 10 augustus 2006 heeft de NME een twee pagina's groot artikel gewijd aan de band en ze tot beste nieuwe band in Groot-Brittannië verklaard. De tweede single, Chelsea Dagger, kwam uit op 28 augustus en verdiende een 5e plaats in de Britse hitlijsten. Het nummer heeft veel aandacht gekregen van NME en MTV2. Ook werd het eind december in Nederland het theme van de Serious Request actie van 3FM en het Rode Kruis. Het eerste album van The Fratellis, Costello Music, kwam op 11 september 2006 uit. Het album ontving veel positieve reacties en kwam op nummer 2 binnen in de Britse albumlijst.


The Fratellis hebben bevestigd dat hun nieuwe album 'Here We Stand' zal heten en zal uitkomen op 9 juni 2008. Tevens zal de eerste single van dit album, 'Mistress Mabel', op 26 mei 2008 verschijnen.


In 2008 won de band een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.


Serious request 2006


Tijdens de Serious Request actie van 3FM, waarbij 3 dj's in het glazen huis op de Neude in Utrecht zitten, wordt het liedje Chelsea Dagger het meest aangevraagd en eindigt in de Top Serious Request, die wordt afgespeeld in de week na de Serious Request actie, op nummer 1. Tevens is het nummer in week 1 van 2007 de 3FM Megahit.


Bandleden

  • Jon Fratelli - Gitaar en zang, geboren op 4 maart 1979
  • Barry Fratelli - Basgitaar; geboren op 23 april 1979
  • Mince Fratelli - Drums, banjo en achtergrondzang; geboren op 16 mei 1983
Prijs: 0,00 EUR
GPS: 51.107126, 3.993149

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker