Lokerse Feesten - Seasick Steve (US)

Lokerse Feesten - Seasick Steve (US)

Add to shop cart Leads  
08-08-2013 20:15

Seasick Steve (US) - Lokerse Feesten - 20.15u

Bluesmaster van 72 leer je geen nieuwe trucjes.


Seasick Steve, artiestennaam van Steven Gene Wold (Oakland, Californië, 1941[1] [2] [3]) is een Amerikaans bluesmuzikant. Hij speelt vooral op zelfgemaakte instrumenten, waaronder een driesnarige gitaar, maar zingt ook.


Biografie


Als veertienjarige koos Steve er voor om weg te gaan uit zijn ouderlijk huis en een bestaan als zwerver te gaan leven. Hij wisselde verschillende baantjes af met (blues)optredens. Hiermee raakte hij niet bekend, al deelde hij in de jaren zestig wel het podium met onder andere John Lee Hooker en Lightnin' Hopkins.[4]


In de herfst van 2006 bracht Steve zijn debuutplaat uit, Dog House Music. Aan het einde van dat jaar nodigde Jools Holland Seasick Steve uit om in zijn oudejaars-muziekshow Hootenanny, op de BBC, op te treden. Dit optreden betekende de doorbraak voor Seasick Steve, die inmiddels 66 jaar was.


Zijn eerste optreden in België was op Humo's Pop Poll, waar hij voor een met 12.000 mensen gevuld Sportpaleis stond. Enkele maanden later stond hij ook op Pukkelpop en in een volledig uitverkochte Ancienne Belgique. Media spraken van een hype rond de blueszanger. [2]


Seasick Steve tekende bij platenmaatschappij Warner Brothers, die zijn tweede studioalbum wereldwijd uitbracht: I Started Out With Nothin’ And Still Got Most Of It Left' in 2008. Het album werd overwegend positief ontvangen.[2] Het succes van de plaat bracht hem op nog grotere podia: in 2009 stond hij op het hoofdpodium van Rock Werchter, en in 2010 op het hoofdpodium van Pukkelpop. Op donderdag 30 juni 2011 stond hij weer op het hoofdpodium van Rock Werchter. Voor dat optreden nam hij John Paul Jones mee, de bassist van Led Zeppelin en later van Them Crooked Vultures. Op 20 augustus stond hij samen met zijn drummer Dan Magnusson in de Grolsch tent op het Lowlands Festival in Biddinghuizen.


In 2010 nam hij deel aan het Britse populaire autoreportageprogramma "Top Gear". In 2011 was hij op 14 september te zien in een uitzending van het Nederlandse televisieprogramma De Wereld Draait Door en op 28 mei 2012 trad Steve op op het hoofdpodium van Pinkpop.


In 2013 trad hij op bij North Sea Jazz.


Instrumenten


Seasick Steve staat, naast zijn rauwe bluesstem, ook bekend om zijn aparte muziekinstrumenten:

  • Mississippi Drum Machine, een omgekeerde kist die dient als percussie.
  • Three-String Trance Wonder, Steve's gitaar, die nog maar drie snaren heeft.
  • One-Stringed Diddley Bow, een instrument met één snaar die door Steve wordt bespeeld met een schroevendraaier of een bottleneck.
Prijs: 0,00 EUR
GPS: 51.107126, 3.993149

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events