Lokerse Feesten - Sabaton (SE)

Lokerse Feesten - Sabaton (SE)

Add to shop cart Leads  
04-08-2013 23:45

Sabaton (SE) - Lokerse Feesten - 23.45u

The art of War op mystieke Zweedse metalwijze!


Sabaton is een Zweedse powermetalband. In 1999 werd de demo 'Fist for Fight' uitgebracht. Deze demo in een oplage van 600 stuks was vrij snel uitverkocht en een jaar later werd de cd (nu met een andere hoes, getekend door Ken Kelly) opnieuw uitgebracht. De exemplaren van deze eerste echte cd zijn ondertussen ook al uitverkocht en zullen nooit meer uitgegeven worden.


Normaal gezien zou Sabaton het album Metalizer uitbrengen, maar door omstandigheden heeft deze jaren in de kast gelegen bij de platenmaatschappij. De band besloot dan maar een nieuwe cd te maken en deze zelf uit te brengen. Dit werd 'Primo Victoria', die als thema oorlog meekreeg. Dit album verkocht goed en de band besloot al snel om een extra bandlid in dienst te nemen. Daniel Mÿhr nam vanaf nu de keyboards voor zijn rekening.


Mÿhr deed voor het eerst mee op het volgende album, 'Attero Dominatus'. Dit album handelt net zoals 'Primo Victoria' over oorlog en werd als picture LP uitgebracht.


Met jaren vertraging werd alsnog 'Metalizer' uitgebracht. Deze dubbel-cd bevat de cd die normaal al veel eerder had moeten worden uitgebracht en de originele 'Fist for Fight'.


Op 1 september 2007 nam de band een dvd op in Hof ter Lo, Antwerpen. Maar wegens een buspanne was er niet voldoende tijd om alles perfect in orde te zetten en zijn de beelden als niet voldoende bestempeld. De band maakte op 14 juni 2008 nieuwe opnames, maar deze keer in thuisstad Falun, Zweden. De dvd zal dus later worden uitgebracht, met het volledige optreden van in Falun en als extra beelden uit Hof ter Lo en andere optredens. De beelden van Hof Ter Lo bleken achteraf niet goed genoeg voor op DVD uit te brengen.


In 2008 kwam de derde 'echte' cd van Sabaton uit. Met 'the Art of War' blijft Sabaton in het oorlogsthema zitten. Deze cd is echter een conceptalbum, gebaseerd op het boek 'the Art of War' van de Chinees Sun Tzu. Deze plaat (die in drie versies - cd, ltd. edition cd, LP - is verschenen) werd in de meeste Metalkringen goed ontvangen en als succesvol bestempeld.


Op 23 november 2009 tekende Sabaton een contract bij de Duitse maatschappij Nuclear Blast. Deze maatschappij produceert tevens ook merchandise van de band.


21 mei 2010 kwam het album Coat Of Arms uit.Het album won verschillende prijzen.Waaronder de prijs van "Beste Metal CD van 2010", door webzine Ashladan.


Op 30 maart 2012 maakte de band bekend uit elkaar te gaan. Joakim Bróden (zang) en Pär Sundstrom (bass) gaan, samen met Robban Bäck (slagwerk), Thobbe Englund (Gitaar) en Chris Rörland (Gitaar), verder met Sabaton. De overige leden hebben, samen met Nils Patrik Johansson (zang) en Stefan Eriksson (bass) een nieuwe band opgestart: Civil War.


25 mei 2012 kwam het album Carolus Rex uit. Ondanks dat het album uit is gekomen nadat de band van formatie is veranderd, is op dit album nog de oude formatie te horen. De opnames van het album waren namelijk zo goed als af voordat de band splitste. Het album behandelt de geschiedenis van Zweden, voornamelijk rond de tijd van Karel XII van Zweden. Dit album is in het Engels en Zweeds gezongen. Beide versies zijn los te verkrijgen, maar ook gebundeld. Daarnaast is een speciale editie met beide cd's, bonus tracks en boekwerk uitgekomen in een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren. Op vrijdag 22 juni 2012 stond Sabaton op het hoofdpodium van de Graspop Metal Meeting


Sabaton bestaat uit:

Prijs: 45,00 EUR
GPS: 51.107126, 3.993149

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker