Lokerse Feesten - Damien Rice (IE) -

Lokerse Feesten - Damien Rice (IE) -

Add to shop cart Leads  
08-08-2013 23:30

Damien Rice (IE) - Lokerse Feesten - 23.30u

Ook mannen pinken al eens een traantje weg. Ierse-singer songwriter die voor ons niet moet stoppen na "9 crimes".


Damien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij met minimale instrumentatie vertolkt.


Biografie


Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuisde van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis ging door Europa. Na een jaar keerde hij terug, vastbesloten de nummers die hij geschreven had tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leende geld van vrienden, bekostigde daarmee zijn demo en stuurde deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.


In september 2001 kwam de eerste single The Blowers Daughter uit, die gebruikt werd voor de soundtrack van de film Closer. De single werd goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkte Rice verder aan een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkwam. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.


In 2005 won Damien Rice een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.


In 2006 bracht Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes werd een top 10-hit in de Mega Top 50.


In maart 2007 verliet Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 Crimes), de band. Rice vertelde haar dat ze niet meer gewenst was in zijn band, omdat ze hem in zijn creativiteit zou belemmeren.


In 2008 werkten hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verscheen enkele dagen voor de opening de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China.

Prijs: 35,00 EUR
GPS: 51.107126, 3.993149

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker