Lokerse Feesten  - Kapitein Winokio Feest

Lokerse Feesten - Kapitein Winokio Feest

Add to shop cart Leads  
10-08-2013 14:30

Kapitein Winokio  Feest - Lokerse Feesten - 14.30u

Kapitein Winokio Feest - Lokerse Feesten - 14.30u


Kapitein Winokio is een Vlaams muziekproject en typetje van Winok Seresia. Kapitein Winokio richt zich met eigentijdse versies van traditionele kinderliedjes op een zeer jong publiek. Kapitein Winokio treedt live op en brengt cd's en boeken op de markt. Begin 2011 kwam er naast succes ook erkenning in de vorm van een MIA voor "kidspop".


Concept


Kapitein Winokio werkt vanuit het principe van traditionele kinderliedjes (zoals Ik zag twee beren, Slaap, kindje, slaap en Al die willen te kaap'ren varen), waarvan men dan een muzikaal eigentijdse versie maakt, gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, maar in uitzonderlijke gevallen worden ze ook wel eens wat aangepast of verlengd. Kapitein Winokio vermeldt in interviews dat het project is opgevat als antwoord op het "commerciële" circuit van Studio 100. Ondertussen begint er ook rond kapitein Winokio een marketingmachine te draaien, en is hij even "commercieel", weliswaar bij een ander doelpubliek.


Activiteiten


Kapitein Winokio brengt live-optredens voor zijn jonge publiek, onder andere op bekende podia als de Ancienne Belgique, maar bijvoorbeeld ook op kleine schaal in muziekwinkels. Het project heeft thans drie verzamel-cd's uitgebracht: "Kapitein Winokio zag 1, 2 en 3 Beren". Daarnaast brengt men ook boeken op de markt. De producten zijn zowel bij muziek- als speelgoedwinkels te koop.


Begin 2011 betrekt de Stichting tegen Kanker Kapitein Winokio bij een campagne tegen huidkanker gericht op het beter beschermen van kleine kinderen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kapitein Winokio komt met het Zonnelied, dat kinderen uitlegt hoe ze zich tegen de zon kunnen beschermen.


Samenstelling

Projectleiding

De leiding van Kapitein Winokio is in handen van twee personen. In de eerste plaats is dit de drijfveer en artistieke leider achter het project Winok Seresia, die het project in 2004 startte. De zakelijke leiding is in handen van Katrin Vandenbosch.Inbreng van anderen

Kapitein Winokio betrekt ook vele andere artiesten bij het project. Een belangrijke medewerker is de accordeonist Ivan Smeulders, die vanaf 2005 zowel meewerkte aan de "Kapitein Winokio-show" als aan cd's. Daarnaast hebben diverse andere bekende Vlaamse artiesten nummers voor het project uitgevoerd, zoals Kamagurka, Stijn Vandeputte, Jan Decleir en Wawadadakwa, El Creme Glace Ques, Wouter De Belder en Daan Stuyven.
 


Erkenning

Kapitein Winokio kreeg publieke erkenning bij de uitreiking van de MIA's van 2010 op 7 januari 2011, door het winnen van de voor het eerst toegekende MIA voor "Kidspop".[3]

Organisatievorm

De activiteiten van Kapitein Winokio zijn administratief ondergebracht in Kapitein Winokio vzw, gevestigd te Schelle. Zij komt na naamswijziging in 2009 voort uit Haiku Harbour vzw, Antwerpen, die zelf na naamswijziging in 2007 voortkwam uit Catamaran vzw, Borgerhout, opgericht in 2005.

Prijs: 0,00 EUR
GPS: 51.107126, 3.993149

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker