Fonnefeesten - Juice Of The Barley

Fonnefeesten - Juice Of The Barley

Leads  
03-08-2013 20:30

Zaterdagprogramma 3 augustus - van 20:00 u tot 02:00 u

Juice Of The Barley (one-time reunion)

Zanger Erwin Huyghe - beter bekend als De Wiene - (50), drummer Horseface Toole (62), violist Jo Temmermans (63), bassist Dirk De Cleen (48) en Tony Callebaut (59) op de mandola. Samen vormen ze een begrip, een band: Juice of The Barley.


We zijn dertien jaar geleden gestopt omdat we het wat beu waren. Er kwam sleur in, de verre afstanden werden ons te veel, en het gezinsleven mocht meer aandacht krijgen’, vertelt De Wiene. ‘Maar toen de organisatie van de Fonnefeesten liet merken dat ze het leuk zouden vinden als we nog eens optraden voor hun twintigjarig jubileum, heb ik alle andere bandleden gebeld. Meteen was er enorm veel enthousiasme’, lacht de zanger, die ook gitarist en banjospeler is.


Juice of the Barley, met allemaal bandleden uit Lokeren en omstreken, verzamelden met hun Ierse folk heel wat naam en faam. ‘Ierse folk met een Lokers sauske’, glimlacht De Wiene.


De band startte in 1985 met hem en Willy Audenaert, en na een half jaar was er al een vijfkoppige bezetting. De band speelde een twintigtal jaar in België, Nederland, Noord-Frankrijk en Oostenrijk en heeft drie cd's op hun naam staan. ‘Met covers, maar ook met eigen materiaal op’, legt Callebaut uit.


Geen wonder dat Lokeraars enorm naar het optreden uitkijken. ‘Dagelijks word ik aangesproken over het komende optreden. Een ding is zeker, het zal vollenbak zijn’, lacht De Wiene.


De groep is vereerd om op de Fonnefeesten te spelen. ‘Een thuismatch is altijd speciaal’, vertellen de bandleden. ‘De Fonnefeesten hebben bovendien een prachtig podium.’


Geen comeback


 De mannen zijn sinds april terug aan het repeteren geslagen.


 ‘Al een keer of tien hebben we gerepeteerd, en de klank was meteen zoals vroeger’, zegt Temmermans. ‘Enkel de structuur van de liedjes, daar moest nog aan gesleuteld worden.’


Hoeveel zin de bandleden ook in het komende optreden hebben, een comeback zit er niet in. ‘Eigenlijk is het eenmalig bedoeld.’ Een reden te meer voor de fans om af te zakken naar de Oude Vismijn komend weekend.


(Ref Nieuwsblad 31/7/2013) 

GPS: 51.104238, 3.986419

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events