Fonnefeesten - Fiddlers Green

Fonnefeesten - Fiddlers Green

Leads  
08-08-2013

 Woensdagprogramma 7 augustus - van 00:00 u tot 02:00 u of later...

Fiddlers Green 

Irish Speedfolk is ondertussen zowat de merknaam van deze Duitse groep. 


Fiddler’s Green is een Duitse band uit Erlangen. Ze zijn opgericht in 1990 en spelen up-tempo Ierse folkmuziek. Hun eerste concert onder de naam Fiddler’s Green was op het Newcomer-Festival in Erlangen in november 1990. Het eerste album, Fiddler’s Green, is uitgegeven in 1992 en was een mix van live en studio tracks. Op de cd stonden zowel traditionele nummers als eigen materiaal. De cd is uitgegeven op hun eigen label, Deaf Shepherd Recordings. Ze hebben wel onder contract gestaan bij een groot platenlabel, maar kozen ervoor om onafhankelijk te zijn.


De band heeft een mix gehouden van traditionele Ierse en Schotse nummers en zelf geschreven materiaal, hoewel het zelf geschreven materiaal steeds minder folky klinkt. De band is sterk beïnvloed door Celtic rock bands zoals the Pogues, the Waterboys en Great Big Sea. Hun recente albums zijn ook sterk beïnvloed door Gothic rock music. Ze hebben voornamelijk succes in Duitsland, waar ze in 2004 een mijlpaal van 1000 gespeelde concerten behaalde. Het enige lid die bij alle concerten aanwezig was is de bassist Rainer Schulz. Het 1000e concert werd gespeeld op het kasteel Hoheneck. Van dit concert zijn twee live dvd's verschenen, Celebrate! en Jubilate!. Tijdens het concert werd de band ondersteund door veel oud leden en gastmuzikanten.


De meeste nummers en teksten werden geschreven door Peter Pahos. Nadat hij in 2006 de band verliet is hij vervangen door Patrick 'Pat' Prziwara.

GPS: 51.104238, 3.986419

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events