Fonnefeesten - Diablo Boulevard

Fonnefeesten - Diablo Boulevard

Leads  
07-08-2013

Dinsdagprogramma 6 augustus - van 00:00 u to 02:00 u of later...

Antwerpse metalband met frontman Alex Agnew.


Biografie


DIABLO BLVD, genoemd naar een nummer van de band Corrosion of Conformity, kwam tot stand in 2005 toen vijf Antwerpse mannen met al ettelijke jaren muziekervaring op hun palmares zin hadden in iets nieuws. Tim Bekaert (A Brand) en Andries Beckers (Born from Pain, the Setup,...)  zochten elk een nieuwe uitdaging. Samen met comedian Alex Agnew, Dave Hubrechts en Kris Martens vormden ze de groep waarin al hun muzikale verlangens gegoten werden met een origineel resultaat tot gevolg. Invloeden van Danzig tot The Cult en van Guns ’N Roses tot Black Label Society sluiten naadloos aan bij de lyrics die zo weg geplukt kunnen worden uit de klassieke rock and roll en de blues. In combinatie met hun charismatische en energieke optredens lijdt het geen twijfel dat DIABLO BLVD in een mum van tijd een hele schare fans achter zich had staan.


Hun eerste demo Scarred & Undefeated in 2006 kon meteen op veel bijval rekenen bij zowel het Belgische als het Nederlandse publiek. De succesvolle demo bleek de voorbode te zijn van de eerste knetterende full cd The Greater God uit 2009 (PIAS). Op dit album werden alle registers opengetrokken en wordt de luisteraar meteen weggeblazen door de imponerende stem van Agnew. De plaat werd geproduced door aanstormend talent Ace Zec en gemixt door een Nederlandse oude rot in het vak Oscar Holleman. De cd werd met veel enthousiaste en lovende kritieken onthaald bij zowel de gespecialiseerde pers als bij het grote publiek. Aanvragen voor optredens op festivals en concerten bleven dan ook niet lang uit.


DIABLO BLVD speelde het afgelopen jaar op o.a. Graspop en Pukkelpop waar duizenden mensen volledig uit hun dak gingen. Dat DIABLO BLVD kan entertainen als geen ander en een enorme aantrekkingskracht op zijn publiek uitoefent, heeft uiteraard veel te maken met frontman Alex Agnew – een niet te versmaden comedy icoon. Maar nog meer met het doel van de hele groep om datgene aan hun publiek te geven wat ze zelf gekregen hebben van hun eigen muzikale helden.


Het nieuwe album, dat Builders of Empires zal heten, (Pias, april 2011) werd opnieuw geproducet door Ace Zec (Customs, The Setup). De mixing nam Jens Bogren voor zijn rekening (Opeth, Amon Amarth, Grand Magus). 


Builders of Empires bestaat uit 10 tracks en klinkt nog epischer, dynamischer en harder.


(Ref eigen website)


 

GPS: 51.104238, 3.986419

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events