Fonnefeesten - Aissata Djiby

Fonnefeesten - Aissata Djiby

Leads  
04-08-2013 20:00

 Zondagprogramma 4 augustus - van 20:00 u tot 22:00 u

 

 

Bio Aissata Djiby


Het moet kort na haar geboorte geweest zijn (op 19 december 1994, als dochter van een Belgische moeder en Senegalese vader) dat Aissata Djiby besloot zingend door het leven te gaan. Als kind improviseerde ze niet alleen haar eigen melodieën, ze zong ze ook in een zelfgemaakt taaltje.


Op haar veertiende had ze zo honderden songs bijeen geïmproviseerd, en stond ze er voor het eerst ook mee op een podium. Wie haar in die tijd hoorde besefte dat iemand met zo’n stem in gelijk welke taaltje mocht zingen en toch moeiteloos de kilste harten kon beroeren.


Langzaamaan werden haar geïmproviseerde deuntjes echte songs, jazzy, warm en speels. En toen ze de ruwe kracht van de oude blues ontdekte en hoorde dat de stemmen van die oermuziek wonderwel samengingen met haar eigen stem begon haar typische stijl open te bloeien.


Ergens in 2011 ontmoette ze gitarist Koen Van der Gucht (die les gaf in dezelfde school waar zij intussen kunstonderwijs volgde). Hij hoorde haar voor het eerst op een schoolconcert en besloot ter plekke dat zij, muzikaal gesproken, de ware was. Niet lang daarna kwam ook mondharmonicaspeler Jeffrey Thielens en contrabassist Dirk Pluim erbij, en Aissata Djiby & The Fujirama Blues Trio werd geboren. De Trio-naam werd al snel vervangen door The Fujirama Blues Band, al was het maar omdat er live eigenlijk meestal een kwintet achter Aissata staat, met meester gitarist Tom De Poorter en de geweldige drummer-percussionist Kris De Hooghe.


Ondertussen bleef Aissata Djiby werken aan eigen songs – in het Engels dit keer, en begon ze die vaker live te spelen, afgewisseld met een stevige dosis bluessongs van groten als Leadbelly, Muddy Waters en Little Walter.


Ze nam – in Jeffrey’s living - een demo op, verkocht in geen tijd een concert uit in de splinternieuwe concertzaal De Casino in Sint-Niklaas en zag dat meer en meer mensen aan een half concert genoeg hadden om fans te worden.


Nu, op haar 18e, is ze hard aan het werk aan een full-cd met eigen materiaal (te verwachten ergens in 2013). Ondertussen breidt haar muzikale horizon uit met allerlei invloeden, van Afrikaanse muziek tot R&B.


Zoals een fan het laatst verwoordde: in heel de Mississippidelta is het de dag van vandaag hard zoeken naar een zangeres die de blues zingt zoals Aissata Djiby.


(Ref website Aissata)

GPS: 51.104238, 3.986419

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker